Pest eller kolera?

Nu inser jag verkligen vad uttrycket ”att välja mellan pest eller kolera innebär” 🙂
Idag var jag kallad till läkarbesök på Jubileumskliniken på Sahlgrenska och fick träffa en helt underbar läkare, som jag hade ett mycket bra samtal med. Att jag ändå gick ifrån besöket med en konstig känsla av förvirring känns lite märkligt. Låt mig förklara så att ni förstår.
Som jag tidigare skrivit här så har jag ju gått och väntat på att få en tid för behandling med strålkniv och den möjligheten finns i allra högsta grad kvar, men efter mötet så finns nu alternativet att inte göra något alls dessutom.
Doktorn förklarade för mig att det finns alltid en risk med strålbehandlingen som gör att man kan skada frisk vävnad i hjärnan som kan leda till komplikationer. Detta måste ställas mot risken för blödning. Risken för blödning har någon räknat ut 🙂 är 105 minus åldern och i mitt fall alltså 105-56= 49% . Alltså lite bättre än fifty-fifty alltså 🙂
De två möjligheterna kompliceras dessutom av att strålknivsbehandlingen inte kan genomföras på Sahlgrenska utan får i så fall göras på Karolinska i Stockholm eftersom den strålkniv (en ganska komplicerad utrustning) som finns i Göteborg har gått sönder…
Dessutom så behöver läkaren på jubileumskliniken konferera med sina kollegor på Karolinska om och hur det kan göras…:-) Svar om detta hoppas hon kunna ge mig i nästa vecka..
Låter det förvirrat? Ja , och så känns det i mitt huvud just nu.. 🙂
Be careful out there 🙂

2 reaktioner på ”Pest eller kolera?”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 − tre =